Prohlášení na podporu Venezuele proti novým sankcím ze strany EU

venezuela_01

V tomto prohlášení vzniklému na popud sankcí ze strany EU vyjadřujeme svou podporu venezuelskému lidu, vládě a prezidentovi v jejich boji za suverenitu. Odmítáme sankční opatření schválená velvyslanci při EU namířená proti Venezuele, jejichž dopad jako trest za vlastní suverenitu ponese venezuelský lid. Taková nátlaková politika je naprosto nepřípustná. Je to jen znak pokrytectví struktur EU, které legitimně zvoleného prezidenta a vládu častují slovy o diktátorovi a diktatuře a zároveň podporují fašizoidní pravicové síly, které nesou plnou odpovědnost za vlnu extrémistického teroru, která si vyžádala řadu mrtvých. Jsou to USA a EU, které spolu s ultrapravicí zavinily zásobovací a hospodářské potíže v zemi a které jsou viníkem ekonomických potíží, které mají sankce ještě umocnit. Takové politika je odsouzeníhodná.

Proto žádáme ukončení nátlakové politiky sankcí a vyjadřujeme odmítavý postoj k těm, kteří je navrhují a zavádějí.

JUDr. Stanislav Grospič, poslanec

předseda Středočeské krajské rady KSČM, předseda Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska

Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska (členská organizace Světové odborové federace)

Svaz mladých komunistů (SMKČ)